17 juni 2012

Vår gemensamma mänsklighet
Grekiskt val idag är spännande men svårt att förstå vad som blir rätt och inte. Verkar inte som om någon vet säkert vad som är orsak och vad som är klok strategi. Peter Wolodarski skriver i dagens DN att en budget i balans inte alltid är det yttersta beviset på en klok ekonomisk politik. Det kan vara alldeles tvärtom.

En annan mycket bra artikel idag är ledaren i Aftonbladet av katrine kielos. Hon skriver att sadism och hat är inte vårt öde. Vi kan göra annorlunda. Hon slutar med att citera Bill Clinton: "Konflikter mellan grupper kan bara lösas om vi är trygga i vetskapen att vår gemensamma mänsklighet alltid är större än den största skillnad som går att finna mellan oss". Sedan lägger hon till: "Och denna vetskap är en mognad som går att lära sig. Och som går att lära ut till våra barn."

Så det finns hopp!

Jag ska kasta mig iväg till jobbet i morgonen med detta för ögonen. Om vi ger alla barn en bra start med kloka värderingar, goda kunskaper och färdigheter för att bli mogna människor då får vi en bättre värld.